Foto: Desirée Lópes

Moe


APARTE VÅRFEST 23

Med fjorårets utgivelse The Crone tok MoE et steg videre i sin omfattende musikalske reise. Store riff, tunge riff, stryke-arrangementer og mer fremtredende vokal. I dag fremstår de som mer grensesprengende, inviterende og eksperimenterende enn noen gang.

MoE er et band som bygger broer, både når det gjelder musikk og geografi, og følger arven fra eksperimentelle og søkende crossover-rock-band som Pink Floyd, Henry Cow, Sonic Youth, Black Flag og Swans. Nådeløs turnering i over tretti land på fire kontinenter og et tjuetalls utgivelser har ført til et kreativt mangfold som det neppe finnes maken til.

Gjennom en lidenskapelig fremføring, som har blitt sammenlignet med både sjamanistiske ritualer og hekseri, inviterer MoE til et stadig skiftende univers av det uventede gjennom rock, støy, performance og spoken word. Det mørke og tunge gitarlandskapet, kombinert med den dynamiske og dualistiske vokalen, kan oppleves som en blanding av Swans og Diamanda Galás.

MoEs unike arbeid har vakt såpass oppsikt at det i 2022 resulterte i en utstilling på Rockheim. Utstillingen ved navn «Vi som elsket kaos» stod fram til januar 2023 og viste MoEs verdensomspennende turnering og nettverking gjennom alt fra matoppskrifter, turnédagbøker til møter mellom musikk og folk verden over.

moepages.bandcamp.com/